Kategória:
Helyi történetek, Helyi történetek

Létrehozva:
2022-01-04 10:52:25

Cikk írója:
Vajda István


Szilas-Patak


A Szilas-patak

Szilas patakA Szilas-patak és környéke a XV. kerületnek egy nem idevalósi számára kevéssé ismert, gyönyörű kirándulóhelye, amit mindenkinek érdemes felkeresnie. A pataknak a Rákospalotai határút és az M3 autópálya közötti szakasza nagyrészt megőrizte természetes medrét és mindkét partján végig lehet sétálni vagy kerékpározni. Bár kerékpárral inkább csak a patak bal partja ajánlható, mivel a másik oldalán több száz méter hosszan húzódik a Szilas-tó, ami leginkább egy fákkal, bokrokkal sűrűn benőtt mocsaras terület.

A Szilas-patak a Rákospalota határútnál lép be a XV. kerületbe. Jobb partja mentén, a pataktól kissé távolabb mezőgazdasági területek, megművelt földek terülnek el. Bal partján az Újpalotai kiserdő fekszik, benne szánkózódombbal, és a nemrégiben létesült játszótérrel és erdei tornapályával. A közelben padokat, asztalokat is telepített az önkormányzat a piknikezni, pihenni vágyóknak.

A patak bal partján a kiserdőt elhagyva az Ázsia Center bevásárlóközpont mögött halad el utunk, majd üres, egyelőre fejlesztésre váró területek mellett továbbmenve a Pólus Center, majd a Rákospalotai temető és az Irinyi János laktanya mögött vezet az utunk, míg elérjük az M3 autópályát.

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »